چسب کاشی را میتوان به عنوان یکی از متریالهای مدرن و جدید در ساختمان سازی معرفی کرد. این چسب برای نصب انواع کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار میگیرد. مواد تشکیل دهنده و ویژگیهای خاص چسب کاشی باعث شده تا نسبت به روشهای سنتی مثل ملات سیمانی گزینه بهتری به حساب آید. در ترکیبات انواع چسب کاشی از سیمان، پلیمر، مواد پودر شده و متریال افزودنی مختلف استفاده میشود. هنگام خرید چسب کاشی باید به مشخصات سطح مورد نظر و شرایط خاص محیط دقت کنید. در ادامه این مقاله به معرفی چسب کاشی پودری و خمیری و بررسی تفاوتها و ویژگیهای این دو چسب میپردازیم.
انواع چسب کاشی و سرامیک
چسب کاشی و سرامیک انواع مختلفی دارد، که میتوان آنها را به دو صورت دستهبندی کرد. در مرحله اول انواع چسب کاشی را میتوان به دو گروه اصلی و کلیتر شامل چسب کاشی خمیری و چسب کاشی پودری دستهبندی کرد. اما در تقسیم بندی دیگری انواع چسب کاشی را جزئیتر دسته بندی میکنند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
- چسب کاشی پودری کف
- چسب کاشی پودری دیوار
- چسب کاشی پودری پرسلان
- چسب کاشی پودری آببند
- چسب کاشی ضد اسید
- چسب کاشی منعطف
- چسب کاشی دو جزئی
چسب کاشی خمیری
یکی از انواع چسب کاشی و سرامیک مدل خمیری است. این نوع چسب برخلاف چسب کاشی پودری که لازم است قبل از استفاده آن را با آب مخلوط کرد، به صورت آماده به مصرف است. برای تولید چسب کاشی خمیری از ترکیب پلیمرهای مصنوعی، مواد تقویت کننده چسبندگی، ترکیبات شیمیایی آب بند کننده و فیلرهای میکرونیزه معدنی استفاده میشود. این نوع چسب مقاومت کششی، فشاری و چسبندگی بالایی دارد. نکته مهم و حائز اهمیتی که باید در مورد چسب کاشی خمیری بدانید، این است که استفاده از آن در محیطهای مرطوب مانند استخرها، حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه مناسب نیست و بهتر است از چسب پودری به جای آن استفاده شود. همچنین از چسبهای کاشی خمیری میتوانید برای انواع سطوح گچی، سیمانی، سنگی و یا برای چسباندن کاشی بر روی کاشی استفاده کنید.
چسب کاشی پودری
چسب پودری را میتوان به عنوان بهترین چسب کاشی و سرامیک معرفی کرد. این نوع چسب از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است و به وسیله آن میتوان انواع کاشی، سرامیک، سنگهای طبیعی و مصنوعی را چسباند. چسب کاشی پودری ضد آب است و مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب و رطوبت از خود نشان میدهد، به همین علت چسب کاشی پودری را میتوان بهترین گزینه برای نصب کاشی و سرامیک در محیطهای مرطوب مثل آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی دانست. علاوه بر آن قبل از استفاده از این مدل چسب باید آن را با آب مخلوط کنید. از ویژگیهای این چسب میتوان به قدرت چسبندگی بالا، حفظ چسبندگی در گذشت زمان، قیمت مناسب و مقرون به صرفه و نحوه استفاده بسیار راحت و آسان اشاره کرد.
تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری
چسبهای کاشی در دو مدل کلی چسب کاشی پودری و چسب کاشی خمیری تولید میشوند. چسب کاشی پودری با توجه به نام آن به صورت پودر است و برای استفاده باید آن را با آب ترکیب کرد، اما چسبهای خمیری به صورت آماده به مصرف هستند. چسب کاشی پودری و خمیری تفاوتهای بسیاری با یکدیگر دارند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
- ترکیبات: یکی از مواردی که باعث تفاوت در چسب کاشی پودری و خمیری میشود، ترکیبات استفاده شده در تولید آنها است. چسب کاشی پودری بر پایه سیمان تولید میشود و در ترکیبات آن از پلیمر فیلرهای معدنی و افزودنیهای چسبدار استفاده میشود. به طور کلی متریال و ترکیبات استفاده شده در تولید چسب کاشی پودری باعث استحکام مقاومت و جلوگیری از نفوذ آب به آن میشود. چسب کاشی خمیری بر خلاف چسب کاشی پودری بر پایه رزین اکریلیک است. برای ساخت این چسب از پلیمرهای مصنوعی، فیلرهای میکرونیزه معدنی، ترکیبات شیمیایی آب بند کننده و مواد تقویت کننده چسبندگی استفاده میشود.
- آمادهسازی قبل از استفاده: چسب کاشی پودری بر پایه سیمان و به صورت پودری است. برای استفاده از این چسب مانند آماده سازی ملاتهای سیمانی باید آن را با آب ترکیب کرد تا به حالت خمیری و قابل استفاده تبدیل شود. چسب کاشی خمیری برخلاف چسب کاشی پودری به صورت خمیری است و نیازی به ترکیب کردن آن با آب یا مواد دیگر قبل از استفاده نیست.
- مکان مورد استفاده: یکی دیگر از تفاوتهای چسب کاشی پودری و خمیری شرایط محیطی است که از آنها میتوان استفاده کرد. چسب کاشی پودری به علت خاصیت آببندی برای مکانهایی که مرطوب هستند مناسبتر است. چسب کاشی خمیری به علت نداشتن خاصیت آب بندی و استحکام مقاومت کمتر نسبت به چسب پودری برای محیطهای مرطوب مناسب نیست.
- مدت زمان خشک شدن: چسب کاشی پودری و خمیری هر دو دارای تایم محدودی برای استفاده هستند و بعد از گذشت مدت زمانی در معرض هوای آزاد خشک میشود و خاصیت خود را از دست میدهند. اغلب چسبهای پودری پس از گذشت 24 ساعت و چسبهای خمیری پس از 72 ساعت خشک میشوند. همچنین چسب کاشی پودری در صورت ترکیب نشدن با آب و نگهداری در ظرف دربسته تا دو سال تاریخ انقضا دارد.
- میزان مصرف: یکی دیگر از تفاوتهای چسب کاشی پودری و خمیری میزان مصرف آنها است. اغلب جهت کاشی کاری با چسب برای هر متر مربع به 5 تا 7 کیلوگرم چسب خمیری و یا 3 تا 5 کیلوگرم چسب پودری نیاز است. همچنین میزان دقیق مصرف از هر کدام به لایه ضخامت چسب بستگی دارد.
جمع بندی
در این مقاله به معرفی چسب کاشی پودری و خمیری پرداختیم و ویژگی هر کدام را معرفی کردیم. همچنین به بررسی تفاوتهای این دو نوع چسب پرداختیم. چسب کاشی پودری و خمیری دارای مزایای منحصر به فردی هستند که با توجه به آنها برای استفاده در محیطهای خاصی خریداری میشوند. با مطالعه این مقاله میتوانید با چسب کاشی پودری و خمیری به طور کامل آشنا شوید که کمک بسیاری در انتخاب چسب مناسب برای انجام کارهای ساختمانی به شما میکند. همچنین میتوانید برای اطلاع از قیمت و خرید انواع چسب کاشی به سایت پیوند شیمی مراجعه کنید.